Cum castig in greutate cateva kilutze?

Regimuri de slabit si de mentinere

Cum castig in greutate cateva kilutze?

Postby Omnia on Fri Jan 11, 2008 10:25 pm

Hello, am vazut sala si mi-a placut foarte mult, e foarte pro. O sa incep de saptamana viitoare, dar vreau sa vin o data sau de 2 ori pe sapt, pentru ca nu vreau sa ma umplu de muschi(am observat ca dezvolt masa musculara rapid, intr-o luna deja e foarte vizibil), si oricum dansez aproape zilnic vreo 30 min. Am un corp ectomorf cu oase subtiri, deci sunt supla, dar mi-ar placea sa mai castig vreo 3-4 kile, sa fiu un pic mai voluptoasa. Am un metabolism nebun, si e genetic, deci mananc orice si nu se depune grasime, ci numai fibra. Ideea e ca nu sunt slaba, pentru ca am un corp cu forme frumoase de care sunt multumita, dar mi-ar placea un plus de rotunjime si carnitza:) Am 46 de kile acum (la 1,68 inaltime) iar eu consider ca arat exceptional la 50 de kile. Mi s-a intamplat mai demult sa ajung la 50 de kile dupa o luna si jumatate de fitness cu greutati. :lol:

Sunt vegetariana si mananc aproape numai hrana ecologica. Carbohidrati la greu: paste din grau integral, paine, etc, multe fructe si legume proaspete(crude si gatite in abur), miere, germeni de grau, nuci, alune de padure, migdale, etc, lapte de soia si orez, rar lactate, ou si ciocolata.

Stiu ce ganditi acum: a, pai e slaba pentru ca e vege... Nu... eram exact la fel si pe vremea cand mancam toate porcariile de cartofi prajiti, carne de pui si peste, beam cola si devoram tone de ciocolata. Deci n-au legatura cu vegetarianismul aceste 3-4 kile in minus ale mele. Am incercat acum 2 ani un regim bazat pe proteine animale (ca deh, avand grupa sanguina zero am avut proasta inspiratie sa adopt regimul special pt ea, dar uite ca nu mi s-a potrivit deloc pt ca mie instinctiv imi repugna carnea de cand ma stiu) si rezultatul a fost dezastruos: mi-am nenorocit ficatul si tot organismul si am slabit. :roll:

De cand sunt vege - de exact un an - ma simt extraordinar, am f multa energie si am ajuns sa am o sanatate perfecta.
Totusi as dori sa va intreb: cand sa mananc carbohidrati si cand proteine(vegetale desigur ;) ) , cu cat timp inainte si dupa antrenament?
Omnia

Re: Cum castig in greutate cateva kilutze?

Postby DrStelian on Mon Jan 14, 2008 12:19 pm

Buna,
Esti o raritate in salile de Fitness!Cei mai multi dintre noi ne chinuim sa slabim citeva kilogame asa ca se poate sa stirnesti ceva invidie printe noi.
Spui ca te temi sa nu iti dezvolti excesiv masa musculara daca te vei antrena mai mult...
Eu cred ca exista o usoara confuzie in temerile tale.Convingerea mea este ca tu confuzi o crestere a tonusului muscular si/sau o reliefare a musculaturii cu marirea masei musculare.
O femeie nu poate sa-si mareasca masa musculara prea mult datorita faptului ca nu secreta cantitati mari de testosteron (principalul hormon raspunzator de marirea masei musculare). Asa ca temerea ta nu are acoperire...fiziologica.
In ceea ce priveste alimentatia ta, din ceea ce sustii pare sa fii mai inclinata spre un regim strict vegetarian decit spre o alimentatie lacto-ovo-vegetariana.
Lucrul acesta face dificila alegerea de suplimente alimentare (cele mai multe au proteinele obtinute din lapte si/sau oua).
Daca nu esti strict vegetariana te poti orienta spre acele suplimente care contin carbohidrati de 2-3 ori mai mult decit proteine.
Consuma aceste suplimente dimineata,dupa antrenament si,eventual, seara la culcare.Vezi ce se intimpla dupa o luna.
Pentru antrenamentul din sala consulta pe unul dintre instructori dupa ce anterior ii spui ce doresti sa obtii.
Independent de cele discutate, e bine sa-ti dozezi hormonii tiroidieni pentru a lamuri din aceasta perspectiva daca aceasta dificultate in a adauga kg nu are o cauza endocrina.
Succes!
DrStelian

Return to Regimuri